Et værdigt ældre liv kan lyde som en selvfølgelighed. For selvfølgelig skal man efter et langt liv, hvor man har betalt sin skat til fællesskabet, kunne regne med, at der vil blive taget godt af en, når tiden kommer til, at pleje og omsorg er det, som man har brug for.

Sådan er det desværre ikke altid. Som vi i den seneste tid har kunnet se i fjernsynet, så halter det gevaldigt på flere plejehjem rundt om i landet, hvilket er ganske uacceptabelt og noget, som absolut ikke burde kunne ske.

Der er behov for, at vi får sat fokus på ledelsen på landets plejehjem. 

Det er her, rammerne for daglig dagen bliver sat. Det er tid til, at ledelsen kommer ud på de enkelte plejehjem og får fingeren på pulsen og bliver synlige over for personalet og tager ansvar, så vi undgår situationer, som dem vi har været vidne til i medierne den sidste tid.

Et stort problem i dag er, at når forholdene på et plejehjem ikke fungerer, så har de ældre og deres pårørende mange gange ikke et andet sted at gå hen, da der ikke findes tilstrækkelige alternativer til den kommunale ældrepleje.

Jeg så gerne, at der bliver etableret friplejehjem i alle landets kommuner. Ikke fordi at friplejehjem i sig selv er et mål, men fordi det giver vore ældre noget mere at vælge imellem. For mig er muligheden for selv at kunne vælge, det som passer til den enkelte, vigtig.

Dertil mener jeg, at man vil skal lære mere af hinanden på tværs af friplejehjem og kommunale plejehjem – hvorfor ikke få succeserne til at vokse i stedet for at se det ene uacceptable tilfælde om og om igen.